High-end keukenmes

Dit hoogwaardige keukenmes is gesmeed door messensmid Johan van Zanten in Amersfoort. Voor het blad zijn twee soorten gereedschapsstalen aan elkaar gesmeed, uitgestrekt en dubbelgevouwen. Dit proces is 7 maal herhaald om 256 lagen te verkrijgen. Hierna is het smeedstuk getordeerd om een speciale tekening in de damast te krijgen. 

 Het handvat is gemaakt van de exotische hardhout soort "Jarrah". Dit stuk Jarrah is gegroeid in een warrelknoest, dit geeft het heft de speciale tekening en de diep rode kleur. Het beslag en de pinnen zijn van roestvaststaal. 

 Het blad is voorzien van twee hol geslepen vlakken. Deze speciale grind resulteert in zeer licht snijden en tegelijkertijd in een goede foodrelease.

 Als u geïnteresseerd bent hoe deze messen gemaakt worden kunt u kijken op de pagina vervaardiging koksmes.

- Verkocht -

Reactie van de klant:

Johan, het mes is prachtig, vindt Liesbeth ook.
Het leuke is dat als je komkommer in plakjes snijdt inderdaad het gesneden plakje los van het mes valt, met andere messen moet je het plakje altijd een zetje geven. Als ik je god begrepen heb komt dat door de holling in het lemmet, erg knap en handig.
Het is akelig scherp, merkte ik vooral ook bij hakken van peterselie (niet het juiste woord, je maakt een schommelende beweging met het mes over de peterselie).
Als je het mes een meisjesnaam geeft zou ik het erg leuk vinden als je het naar Liesbeth noemt.
 
Hartelijke groet, Lucas