Van Zanten koksmes

Dit koksmes is gesmeed uit 235 lagen torsie damaststaal. Het heft is vervaardigd van rozenhout uit Honduras. Torsen is draaien om de lengte as van het mes, dit geeft het koksmes zijn karakteristieke damast patroon. Het hout is zeer dicht en hard en heeft prachtige lijnen en een groot kleur contrast. Het hout is gestabiliseerd, dat betekend dat het niet meer krimpt of werkt en het heeft een enorm lange levensduur.

 Het lemmet bestaat uit twee holle vlakken wat resulteert in zeer licht snijden, ook blijft voedsel minder plakken door deze slijpwijze. Ook is het zo dat naargelang het koksmes vaker geslepen wordt, hij dun achter de snede zal blijven, oftewel, langer plezier van een super scherp koksmes.

 Dit koksmes weegt slechts 194 gram en het balanspunt ligt precies voor de bolster. De hardheid is 61HRc. Het koksmes laat zich gemakkelijk met de hand slijpen op een slijpsteen. Het damaststaal van het koksmes zal tijdens gebruik een micro vertanding creëren op de snede, dit vergemakkelijkt het snijden tijdens zagende bewegingen.

- Verkocht -

.