Messen slijpen Amersfoort

Het slijpen van messen zien wij als een precieze klus. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden, de voornaamste is het in ere houden van de warmtebehandeling van het staal waar het mes van gemaakt is. Messen zijn gemaakt van staal met o.a. een relatief hoog percentage koolstof. Dit zorgt ervoor dat het staal gehard kan worden, dit gebeurt door het zeer warm te maken en daarna af te schrikken in een koud medium. Hierna wordt het staal ontlaten rond de 200°C. Als het staal vervolgens boven deze 200°C komt verliest het zijn hardheid. Hardheid is samen met taaiheid en slijtvastheid een belangrijke eigenschap die een messen-staal moet hebben.

Tijdens het slijpen van messen staat onze slijpmachine op een laag toerental en wordt er overvloedig met water gekoeld zodat de apex van de snede niet oververhit kan raken. De apex is het puntje van de snijkant, deze wordt uiteindelijk kleiner dan een micron (een duizendste millimeter). Omdat dit zo dun is, is het zeer snel op hoge temperatuur, daarom is koelen zo essentieel!

Messen slijpen Soest

Vanuit Soest neemt u de Birkstraat richting industrieterrein Isselt. U kunt ons vinden aan de Neonweg 25c.

Messen slijpen Baarn

Vanuit Baarn neemt u het gemakkelijkst de A1 richting Amersfoort, afslag Amersfoort-West.  U kunt ons vinden aan de Neonweg 25c.

Prijzen

Grote messen: € 15    (tot 25cm lemmet lengte)
Kleine messen: € 10     (tot 15cm lemmet lengte)

Tegen meerprijs kan indien gewenst het volgende uitgevoerd worden:

- Afgeronde punten herstellen: € 3
- Ingezakte wieg herstellen: prijs te bepalen bij inspectie mes (de kromming over de lengte van de snijkant, zodat deze altijd overal de snijplank raakt)

Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.